ALLE HONDA’S VERZAMELEN!

HONDA MARINE CUP 2021


In de vroege ochtend van zaterdag 25 september worden 49 boten met Honda outboards te water gelaten bij de trailerhelling aan het Gooimeer. Op het programma staat de Honda Marine Cup 2021 en de verwachtingen zijn hoog gespannen…


Na het grote succes van de eerste editie in 2019 beginnen al snel de voorbereidingen voor een tweede event. Aangemoedigd door het enthousiasme van de deelnemende vissers en alle andere betrokkenen, is Honda Marine Benelux er alles aan gelegen om van de tweede Honda Marine Cup een nog groter event en een nog groter succes te maken. De teleurstelling is enorm als de geplande Cup in 2020 niet door kan gaan, maar voor 2021 worden alle zeilen bijgezet om van Honda’s eigen roofviswedstrijd weer een mooie dag te maken.

Golden Ticket

De voorinschrijvingen lopen storm en binnen een paar uur zijn alle Golden Tickets vergeven. Het internationale deelnemersveld, met teams uit Nederland, België en Duitsland, geeft weer hoe het evenement leeft onder vissende Honda bezitters. Alle leeftijdscategoriën en geslachten zijn vertegenwoordigd, mede met dank aan de 12-jarige Senna ter Reehorst, die met haar vader Gerben deelneemt. Ook de weergoden lijken de Honda Marine Cup gunstig gestemd, want de voorspellingen voor die zaterdag de 25ste september zijn uitermate gunstig.

De opkomende zon en een indrukwekkende file aan auto’s met boten en hun zilveren Honda’s bieden een prachtig decor voor het begin van de dag. Om 7.00 uur wordt het checkpoint bij de trailerhelling aan het Gooimeer geopend, en na het in ontvangst nemen van de meetplank, de goodiebag, het lunchpakket en de Honda reddingsvesten worden de boten te water gelaten. Als om 08.45 uur het startsein het begin van de wedstrijd aankondigt, vertrekken alle deelnemende boten vol gas naar hun favoriete stekken. De eerste vissen worden al snel aangemeld en als dan ook de wind afneemt en de zon doorkomt, kan de dag al eigenlijk niet meer stuk.

Lastige opgave

Maar dan moeten de rovers wel blijven bijten… Volgens de reglementen moeten de deelnemers drie snoeken, drie snoekbaarzen en drie baarzen vangen, maar dat blijkt niet gemakkelijk in het heldere water van het Gooimeer. De snoeken worden met grote regelmaat aangemeld en al snel worden de eerste metersnoeken gevangen. Er worden die dag 69 maatse snoeken aangemeld met topvissen van 103, 106, 108, 113,5 en op het laatste moment van de wedstrijd een topvis van 121 cm - door team Skane Fishingboats. De snoekbaarzen en baarzen blijken voor veel teams een lastige opgave. Er worden veel kleine ondermaatse snoekbaarzen gevangen en in totaal worden er 39 maatse snoekbaarzen aangemeld. De grootste snoekbaars is 88,5 cm, gevangen door Sascha Könemann van Team Jochen Sascha. Ook de baarzen blijven wat achter, maar toch worden er in totaal 36 maatse baarzen aangemeld. De grootste baars van de dag van 41 cm wordt gevangen door Jesse van der Til van Team Starweld 2 Nautische Unie. In de scoringsapp vinden constant verschuivingen plaats en het blijft spannend tot de laatste minuut.

Intussen wordt bij HSV Almere en restaurant De Gooise Schipper alles in gereedheid gebracht voor de prijsuitreiking. De prijzentafel staat overvol, o.a. met dank aan Honda Marine Benelux partner Technautic. De top drie gaat er met mooie prijzen vandoor: naast de Navionics boating app voor de hele top 5, is er voor de winnaar een Honwave opblaasboot met Honda BF2.3 buitenboordmotor t.w.v. 2.160 euro. De tweede prijs is een Honda EU22i generator t.w.v. 1.649 euro en de derde prijs een Humminbird-prijzenpakket t.w.v. 1.499 euro. Maar ook aan de rest van de top 10 is gedacht, met prijzen van merken als Fusion, Railblaza, Flambeau en Buff.

De geweldige barbecue die daarna wordt verzorgd door Big Boy BBQ and Smoke van Lesley Luijer laat ook degenen die niet in de prijzen zijn gevallen toch met een voldaan gevoel huiswaarts keren. Honda Marine Benelux kijkt met trots terug op wederom een bijzonder geslaagd evenement en alvast vooruit naar een derde editie. Houd onze social media kanalen in de gaten voor meer nieuws over de Honda Marine Cup 2022!

Met dank aan Next Level Fishing Events, Michel Oostdijk, Daan Verbruggen, Frank van Vliet, Technautic, Navionics Benelux, HSV Almere, Big Boy BBQ and Smoke, Restaurant De Gooise Schipper