Q&A FRANK & DAAN


FISHING EXPEDITION

Het zijn sobere tijden voor iedereen en dus ook voor onze vrienden Daan & Frank. Door de hele Covid-situatie zijn ook zij een stuk minder actief... We polsen eens hoe het met de mannen gaat.

Hoe gaan jullie om met de anderhalve meter-cultuur binnen jullie branche?

Daan: ”Inmiddels ben ik er wel aan gewend na ruim een jaar, maar staat mijn gidswerk erdoor wel op een laag pitje. Ik neem slechts één persoon per keer mee in de boot. Dat is natuurlijk voor mij ook wel even wennen, maar soms ook wel lekker - zeker als ik die Schele in de boot heb: die wil je zo ver mogelijk bij je vandaan hebben met dat geschreeuw. Verder ben ik met het team druk bezig om een planning rond te krijgen voor de Honda Marine Cup, die er toch echt weer gaat komen later in het jaar.”

Frank: “Die anderhalve meter hou ik zeker aan. Het afgelopen jaar vis ik ook minder met die Bolle, want met al dat overgewicht, moet hij extra oppassen. Vaak ga ik alleen op pad en kan ik heel wat nieuwe technieken uitproberen die kunnen bijdragen tot een top vangst. Maar ik kijk ook weer naar de toekomst en langzaam zal alles weer normaal worden, zodra iedereen de prik heeft gehad. Beurzen en evenementen staan weer op de agenda. Zoals Daan al aangaf: de Honda Marine Cup gaat er weer komen en dat vraagt veel planning.”

Vissen en varen vormen een leuke afleiding in deze periode, maar het gesloten seizoen komt er alweer aan. Zijn jullie toch nog wel regelmatig op het water te vinden?

Daan: “Een dag op het water is altijd leuk, dus de maand maart ben ik daar ook echt wel te vinden en ik hoop op mooie dagen. Overigens heb ik dit jaar wel een mening over het gesloten seizoen voor de roofvis: ik vind namelijk dat deze voor dit jaar opgeheven zou moeten worden zodat mensen zich toch lekker kunnen ontspannen. Normaal gaan er een hoop jongens naar het buitenland, maar dat is in de huidige omstandigheden niet mogelijk en dus zeg ik: laat mensen gewoon lekker doorvissen dit jaar en desnoods volgend jaar weer het gesloten seizoen erop, als alles weer een beetje normaal is.”

Frank: “In het oude normaal ga ik tijdens het gesloten seizoen in Nederland naar Zweden om verslag te doen van de Predatortour, bij vele roofvissers welbekend. Deze gaat waarschijnlijk dit jaar niet door. Ik hoop dat de watertemperaturen snel zullen stijgen zodat ik met die Bolle weer achter de zeebaarzen aan kan gaan. Wat een geweldige sport is dat. Daarnaast ben ik in deze periode vaak op het water te vinden met de boot om wat nieuwe visplekken te zoeken en om met de familie heerlijk uit te waaien.”

Hebben jullie nog tips voor de lezers?

Daan: “Hou de moed erin en geniet van de dingen om je heen, de mooie dagen komen er weer aan en met de familie kun je natuurlijk gewoon het water op. Dus als je de mogelijkheid hebt, koop een bootje, hang er een Honda achter, dan hoef je je nergens zorgen om te maken als je op de mooie Hollandse wateren vaart.”

Frank: “Zorg dat je materiaal tiptop in orde is en geniet van de mogelijkheden die er wél zijn. En zoals die Bolle al aangaf; nog geen boot? Check de mogelijkheden. Niets is mooier dan op het water te zitten met je eigen boot. Stay safe en hopelijk komen we elkaar snel weer tegen.”