PARTNER IN WATERSPORT - TINNEMANS

Hollandse degelijkheid in Duitsland


Als onderdeel van Tinnemans Floating Solutions in Maasbracht is sinds bijna twintig jaar Tinn Silver pionier in het ontwerp en de bouw van solide, veelzijdige aluminium boten. De boten zijn uitstekend geschikt voor overheidsinstanties zoals brandweer, waterpolitie, reddingsbrigades en waterwacht. Niet alleen in Nederland vinden deze boten – uitgerust met Honda buitenboordmotoren – dankbaar aftrek, ook hulpdiensten bij onze Oosterburen weten de scheepswerf te vinden.


Lees verder >>

Zo is al ruim zes jaar de Tinn Silver 550 van de Nederlandse fabrikant, met Honda outboard, in gebruik door het Deutsche Lebens-Rettungs-Gesellschaft (DLRG), regio Rheingau. En dit tot volle tevredenheid. De voorzitter van deze Duitse reddingsbrigade, Markus Hölzel, vertelt: “De reddingsboot wordt nu zes jaar gebruikt bij de reddingsbrigade aan de Rijn en wordt ook ingezet bij civiele bescherming. Bijzonder is de zijdeur waar onze bemanning niet meer zonder wil. Of het nu gaat om het redden van mensen of het inzetten van reddingswerkers en duikers - de zijdeur doet hier waardevol werk omdat het het vrijboord naar de waterlijn laat zakken. Mensen aan boord krijgen is daardoor heel eenvoudig. De inzet van hulpdiensten kan ook eenvoudig worden beheerd met behulp van de uitklapbare ladder. Als er water in de boot komt - geen probleem: in het achtersteven bevindt zich een royaal zelflozend systeem dat snel grote hoeveelheden water naar buiten afvoert. Door de geschuimde dubbele bodem is de romp onzinkbaar. Wat onze bemanning vooral op prijs stelt, zijn de goede vaareigenschappen, zelfs bij hoge golven. Niet alleen die van de betrouwbare, krachtige Honda motor, maar ook door de diepe V-kiel heeft de boot zeer goede ruwwatereigenschappen. De reddingsboot is daarom ook bij uitstek geschikt voor bemanningen van boten met weinig praktische ervaring.”

Heeft de zijdeur geen invloed op de stabiliteit van de romp? “Deze vraag krijgen we vaak van andere DLRG-vestigingen, brandweerkorpsen en reddingsbrigades, die ook geïnteresseerd zijn in een Tinn Silver. De fabrikant verstevigt het gebied van de zijdeur uiteraard overeenkomstig, door de jaren heen zijn er nooit problemen geweest. De algehele afwerking is van hoge kwaliteit. De boot en motor liggen van april tot oktober altijd vaarklaar in het water, staan bloot aan alle weersomstandigheden en hebben talloze tochten gemaakt. Maar tot dusver hebben we dus nooit defecten gehad." Een bijzonder staaltje Hollandse degelijkheid in Duitsland, dus!