NAVIONICS BOATING APP

JOUW GIDS OP HET WATER


Als booteigenaar en roofvisser maakt Frank van Vliet gebruik van een aantal hulpmiddelen die tijdens zijn visdag onmisbaar geworden zijn: zijn betrouwbare Honda 80pk buitenboordmotor, een goede visvinder met de gedetailleerde waterkaarten van Navionics en de Navionics Boating App voor op zijn mobiele telefoon. De sympathieke visser legt uit hoe deze middelen voor hem werken.

Lees verder >>


Frank: "Als je niet bekend bent met een viswater moet je daar aardig wat tijd in steken. Lukraak een water opgaan en bij toeval op een goede stek lopen, is er bij mij niet meer bij. Mijn visdag moet effectief zijn. Daar gebruik ik de waterkaarten van Navionics voor in combinatie met de Navionics Boating App. Natuurlijk is het een beetje afhankelijk op wat voor water ik ga vissen, maar ik plan mijn vissessie via de Navionics Boating App. Hier heb ik de actuele data beschikbaar en kan ik al gaan zoeken naar dieptes, taluds, ondieptes en vaargeulen. Mijn thuiswater heb ik aardig in kaart, maar de laatste jaren zoek ik meer en meer het grotere water op. Het IJsselmeer, Volkerak, Haringvliet of de rivieren zoals de Merwede of de Lek. Water waar ik nog niet echt bekend ben en dan is de Navionics Boating App een uitkomst."

Werpend vissen

"Mijn visserij bestaat voor tachtig procent uit werpend vissen. Ik zoek dus graag naar taluds die steil aflopend zijn of onderwater-eilanden voor bijvoorbeeld snoek, snoekbaars of baars. Thuis breng ik het beoogde water in beeld via de Navionics Boating App (optie 'Sonarchart' aan) en tijdens de visdag kan ik op mijn Humminbird zien of de visstek interessant genoeg is met planten en of er aasvis in de buurt aanwezig is."

Tekst gaat verder >>

Hoe ziet mijn visdag eruit?

"Op het water aangekomen kon ik direct naar mijn potentiële stekken varen. De geplande stek zag er goed uit en via mijn Humminbird visvinder zag ik daadwerkelijk voldoende mogelijkheden om op deze plek uit te werpen voor baars. Het verloop van het talud was grillig met wat kleine gaten oplopend naar een groot plantenbed. Mijn ervaring is dat zeker in de zomerperiode de grotere baarzen zich ophouden aan de rand van zo’n plantenbed met een talud naar dieper water. Vooral in de vroege ochtend als er nog weinig pleziervaart op het water is, maak je kans op deze grote baarzen. Het speldaas verschuilt zich massaal tussen de planten. Soms zie je de baarzen jagen aan het oppervlakten tussen de planten. Het feest kan beginnen! Ik werp dan met een dropshot of weedless montage zodat je de eerste vijftien meter van het plantenbed mee kan pakken. Via de Navionics+ kaart in mijn visvinder kan ik mijn Orka Blackfish 500 positioneren op het talud en gooi dan richting het plantenbed. Succes verzekerd en ik pakte een serie mooie baarzen."

Tekst gaat verder >>

Hete zomer!

"De watertemperaturen liepen vrij snel op deze zomer en een hittegolf was aanstaande. Het vissen op baars, snoekbaars en snoek is geen optie met deze hoge watertemperaturen en ik liet deze visserij even voor wat het is. In de vakantieperiode varen met de familie is heel belangrijk voor mij en mag ik graag als het weer goed is varen op zee. Ik woon redelijk dicht bij de kust en ben ik met vijftien minuten in Den Helder, waar een mooie trailerhelling aanwezig is. De plannen werden snel gemaakt om wat dagen op zee door te brengen met de familie tijdens deze hete zomer. De wind was aflandig (oostenwind ) wat gunstig is voor het varen en vissen op zee. Ook hier bracht mijn Navionics Boating App uitkomst!"

Tekst gaat verder >>

"Ik ben in het bezit van een polyester Orka Blackfish 500 console die de perfecte eigenschappen heeft om op zee te varen en te vissen. Met de 80pk Honda die aan de spiegel hangt, kom ik met gemak door de stroming die op zee best wel heftig kan zijn. Zeker met op- of afgaande tij. Het gaat deze dagen om heerlijk te varen en te genieten op zee met de familie. Als visser neem ik wel een hengel mee om een makreel of zeebaars te vangen. Gewoon voor de fun en de afwisseling. Het mooie van het varen op zee is de ruimte om je heen. Via de Humminbird op de Orka krijg ik veel informatie qua dieptes en structuren onder water. Je spot wat vis en probeert een makreel te vangen. Daarnaast is een bezoek aan de zeehonden op de zandplaat Noorderhaaks altijd een schitterende ervaring met je eigen boot. Texel ligt op een kilometer of vijf van Den Helder. Via de Navionics Boating App op je telefoon of tablet heb je alle info voor handen en ben je verzekerd van de juiste informatie."

Navionics Boating App

Gedetailleerde nautische kaarten waar je ook naartoe gaat. De Navionics Boating App biedt kaarten voor varen, vissen, zeilen, duiken en alle andere activiteiten op het water. Dezelfde gedetailleerde zee- en waterkaarten met geavanceerde functies als op alle GPS-plotters.

SonarChart Shading geeft een gedetailleerde weergave van de zeebodem en de bodem van het meer in verschillende tinten blauw en zorgt voor een groter bewustzijn van de omgeving. Deze visuele gegevens kunnen je helpen bij het identificeren van de gebieden die het rijkst zijn aan vis.

De Navionics Boating App is niet alleen geschikt voor de sportvisser, maar iedere watersporter kan er zijn voordeel mee doen. En helemaal mooi: we mogen 5 abonnementen op de app gratis weggegeven! Kans maken? Kijk snel verder! Meer info over de app, kijk op de Navionics website.