VEILIGHEID OP HET WATER - DEEL 1

DE ERECODE VAN HET SNEL-VAREN


Professionele schippers op een snelle RIB schrijven Veiligheid met de hoofdletter V. Volgens vaarprofessional Marco Binnendijk van Dolphin Maritime & Dolphin RIB-Adventure geldt onder hen een soort erecode, een set basisregels waar iedereen zich aan houdt. Voor watersporters die snel-varen zijn deze regels eigenlijk net zo belangrijk.

Lees verder >>


Met de erecode optimaliseer je de veiligheid. Dat doe je door vijf zaken goed in je oren te knopen. Watersportjournalist Epco Ongering behandelt er in deze editie alvast twee, de rest volgt in de volgende editie.

1. Schipper, ken en neem je verantwoordelijkheid. 2. Reddingsvesten: koop ze, draag ze. 3. Communicatiemiddelen indien je in problemen komt. 4. Weet alles over de weersverwachtingen. 5. Alcohol en veilig varen gaan niet samen.

Schippers verantwoordelijkheid

De schipper is aan boord altijd verantwoordelijk, niet alleen voor een veilige vaart, maar ook voor de opvarenden. Een schipper moet de regels kennen en de ervaring hebben om een veilige vaart uit te kunnen voeren. Wees dus voorbereid, wees geïnformeerd, wees alert en communiceer met de bemanning en andere opvarenden. Voor vertrek leg je altijd precies die dingen uit, die de mensen aan boord moeten weten om gevaarlijke situaties te voorkomen en hoe ze kunnen handelen als er toch dingen fout gaan. Denk daarbij aan hoe mensen zich moeten vasthouden, hoe een reddingsvest werkt en wat er gebeurt als de schipper overboord valt.

Tekst gaat verder >>

Veiligheidskoord

Een snel-varende schipper draagt altijd het dodemanskoord, het rode veiligheidskoord. Een felle ruk aan het koord zorgt ervoor dat de motor automatisch stopt. Mocht de schipper overboord gaan, dan stopt de motor en kun je niet meer starten. Het is niet verstandig om onervaren mensen te laten proberen met de snelle boot een reddingsactie uit te laten voeren. Druk ze op het hart om rustig te blijven, de drenkeling in de gaten te blijven houden en als deze in de buurt is deze te helpen aan boord te klimmen. Via de marifoon of telefoon kunnen ze hulp inroepen. Zijn er meerdere ervaren mensen aan boord, dan is het handig om een reserve schipper aan te wijzen. Zorg dan ook voor een extra dodemanskoord, waarmee de reserve schipper de motor weer kan starten om voorzichtig naar de drenkeling toe te varen.

Tekst gaat verder >>

Oefening en evaluatie

Het is leuk en leerzaam om regelmatig ‘Man Over Boord’-acties te oefenen. Dat kan speels met het oppikken van een weggegooide fender. Je bouwt er onmisbare vaar-vaardigheden mee op. In dat kader is het ook verstandig om een cursus snel-varen te volgen, zelfs als je al een aantal jaren vaart. Er zijn professionals die je kunnen helpen je vaar-skills te verbeteren, want varen leer je niet van Youtube. Snel-varen is meer dan alleen gasgeven. Daarom is een goede praktijk-cursus essentieel. Daarin zorgen structuur en protocollen voor grotere ‘awareness’. Leer beter te varen door het vaak te doen en te leren van je fouten. Ook ervaren schippers leren elke dag nieuwe dingen. Bespreek na het varen wat er goed ging en wat beter had gekund. Wees kritisch op wat gevaar had kunnen opleveren. En wees vooral kritisch op jezelf.

Tekst gaat verder >>

Know before you go

Voorbereiding op de tocht is een ander onderdeel van de verantwoordelijkheid. Zorg dat boot en motor in orde zijn. Check de brandstof en peil de motorolie, zorg voor bescherming tegen de zon zoals zonnebrand, pet en zonnebril. Neem water en een up-to-date EHBO-kist mee aan boord. Britten zeggen: ‘Know before you go.’ Zorg dus voor een goede waterkaart of navigatie-app (Navionics) van het gebied. Ken het vaargebied, de regels en de route, weet naar welke plekken je onderweg kunt uitwijken als er iets gebeurt. Heb alarmnummers of een marifoon paraat. Ga niet varen bij slechte omstandigheden zoals storm of mist. Vertel anderen op de wal wat jouw plannen zijn en hoe laat je terug denkt te zijn. Het hoort allemaal bij verantwoord varen.

Tekst gaat verder >>

Reddingsvest

Voor reddingsvesten geldt: koop ze, draag ze. Ervaring leert dat kleine bootjes verbazingwekkend snel zinken en dan heb je geen tijd om je reddingsvest ergens vandaan te pakken. De enige tip voor snel-varende watersporters is: koop het en draag het. Zonder uitzondering. Investeer in een reddingsvest dat bij je past, dat je lekker zit en je niet in je bewegingsvrijheid beperkt. Een reddingsvest helpt je gered te worden. Het heeft een kraag die ervoor zorgt dat je in het water automatisch op je rug draait en die je hoofd boven water houdt, belangrijk als je buiten bewustzijn bent. De kleur is altijd signaal-geel of oranje, dat is goed te zien en er is een greep bij de kraag om iemand aan uit het water te kunnen trekken. Vanwege het draagcomfort zijn er automatische reddingsvesten ontwikkeld. Ze werken met een zoutpatroon dat in het water razendsnel oplost. Dan schiet er een pin in een koolzuurpatroon, waardoor het reddingsvest opblaast. De onderdelen van het automatische systeem zoals het zoutpatroon en het koolzuurpatroon moeten elke drie jaar worden vervangen.

Tekst gaat verder >>

Informatie

Veiligheid hangt ook af van communicatie met de goede informatie. Leg je bemanning elke keer weer uit wat je gaat doen, wat te doen bij calamiteiten en hoe je echt veilig vaart. Laat iedereen aan boord altijd een reddingsvest dragen. De volgende keer behandelen we de andere onderdelen van de erecode: de communicatiemiddelen, de weersverwachtingen en de gevolgen van alcohol.