HONDA WORLD

KORT NIEUWS

FAQ OVER E10

Regelmatig krijgen we vragen over het tanken van E10-benzine bij buitenboordmotoren. Want het is goedkoper dan E5, maar is het wel geschikt voor Honda outboards?

Sinds 1 oktober 2019 is in Nederland de Euro 95/98-benaming voor benzine vervangen door E5 en E10. Het cijfer geeft niet meer het octaangetal, maar het gehalte bio-ethanol (alcohol) in de brandstof aan. En is dat voor iedere motor wel zo geschikt? Zeker voor onze Honda buitenboordmotoren adviseren wij altijd E5 te tanken: ethanol tast bepaalde kunststoffen aan en ook corrosie van bepaalde metalen kan een probleem zijn. Daarnaast is E10 beperkt houdbaar: slechts vier maanden vanaf het moment van productie. Tegen de tijd dat het in jouw tank belandt, kan het zijn dat de benzine nog maar kort houdbaar is. Geen probleem als je het in je dagelijks gebruikte auto gooit, maar voor een buitenboordmotor die wellicht minder gebruikt wordt, is het niet aan te raden.


Scroll down ¬

WATERDICHT

Honda fabriceert degelijke, efficiënte en hoogwaardige viertakt-buitenboordmotoren die voldoen aan de hoogste normen. En daar staan wij vierkant achter.

Daarom bieden wij onze klanten standaard drie jaar garantie, met een waterdichte dekking. Maar in de actieperiode krijg je nu gratis nóg meer zekerheid van Honda: als je nu een Honda buitenboordmotor koopt, krijg je er een gratis garantieverlenging van 2 jaar bij! Dat is dus 5 jaar zorgeloos genieten op het water!

Vraag naar de voorwaarden bij de Honda dealer.


Scroll down ¬

WHITE BULLET

Onze buitenboordmotoren staan al jaren bekend als ‘silver bullets’; de gouden standaard in het zilver. Maar we hebben daar nu een kleuroptie aan toegevoegd.

Want ons vlaggenschip, de BF250 V6-motor is nu ook verkrijgbaar in dit stijlvolle Grand Prix White. Laat je niet misleiden door het maagdelijke wit, deze Honda heeft dezelfde ongekende power, kwaliteit en betrouwbaarheid die je van Honda gewend bent. De motoren zijn verkrijgbaar via de officiële Honda Marine dealer. Je vindt jouw dichtstbijzijnde via onze dealer locator.

SAVE THE DATE

Na het succes van de eerste Honda Marine Cup, waarover je in dit magazine uitgebreid hebt kunnen lezen, kan een vervolg niet uitblijven. Om de eerste editie te kunnen overtreffen, zijn wij al druk bezig met de voorbereidingen voor de Honda Marine Cup 2020.

Die zal plaatsvinden op zondag 15 november op een nog nader te bepalen locatie. We pakken dit jaar grootser uit en hebben ruimte voor meer deelnemers. De voorinschrijvingen liepen vorig jaar storm, dus zorg dat je er op tijd bij bent! Volg onze Facebook-pagina zodat je weet wanneer de voorinschrijving geopend is en je als eerste op de hoogte bent over al het nieuws rondom de Honda Marine Cup.

Scroll down ¬