LOVE MY HONDA

‘Als er iets is op het water dat móet werken, is het de motor’

Op zesjarige leeftijd gooit Bart van den Boom zijn eerste hengel uit en dat luidt een levenslange passie voor het vissen in. “Het begon met een paar vriendjes snoeken aan de waterkant, en dat werd steeds groter.”


Zo groot dat vissen inmiddels het hele leven van de 45-jarige pro-staffer van Technautic en ambassadeur van Humminbird en Minn Kota beheerst. “Ik ben op een dag gewoon met vissen begonnen en er eigenlijk nooit meer mee gestopt. Het werd steeds groter en op een gegeven moment ga je dan ook naar de boten. Zo’n twintig jaar geleden begon dat in te komen, met boten vissen. En ik kon toen een polyester bootje kopen, dat ik nog wel even moest opknappen.”


Uit de hand gelopen hobby

Op de vraag of hij dat bootje puur kocht om te vissen of ook gewoon plezier mee te varen, is Bart kort en duidelijk: “Als ik niet meer zou vissen, heb ik ook geen boten meer. Het is voor mij puur vis-gerelateerd.” Neemt niet weg dat de boot een belangrijke rol speelt bij zijn uit de hand gelopen hobby. En natuurlijk de motor. Achter zijn eerste boot zit toevallig een 8 pk Honda, en daarmee is de liefde bezegeld. “Als er iets is op het water dat moet werken, is het de motor. Als dat ding stopt, kan ik de boot niet even snel op de vluchtstrook parkeren. Levensgevaarlijk om stil komen te liggen op de vaarweg, met een flinke olietanker in de buurt. En dat heb ik gemerkt aan twintig jaar varen met Honda: die dingen doen het altijd. Ik heb er nog nooit iets mee gehad, ze zijn super betrouwbaar.”


Van vader op zoon

Een motor die het altijd doet, zodat Bart zich volledig kan concentreren op het belangrijkste: vissen. “Ik vis op snoeken, snoekbaarzen en baarzen. Het mooie hieraan is de afwisseling in visplekken en in technieken. Ik wil niet maar één kunstje doen; hier komen drie totaal verschillende technieken bij kijken, je vangt ze allemaal op een hele andere manier.”


Het hele land doorkruist de visser voor zijn hobby, voor toernooien en visdagen. Zal zijn vrouw blij mee zijn... “Ik zit veel op het water inderdaad. Ik ben zelfstandige, dus als ik tijd heb, ben ik zomaar vier dagen achter elkaar aan het vissen. Maar in het gesloten seizoen zit ik op hete kolen, hoor. En dan is mijn vrouw blij als ik uiteindelijk weer eens weg ben, haha.” En dat hij zijn zoon van negen steeds vaker meeneemt, dat moet dan maar, want ook hij is inmiddels al met het virus dat vissen heet besmet geraakt. “Mijn zoon weet al meer van vissen dan menigeen, zeker voor zijn leeftijd. En varen kan ‘ie ook al; hij doet het prima met de Honda.”


Tekst gaat verder onder de foto >>

‘Wat ik heb gemerkt aan twintig jaar varen met Honda: die dingen doen het altijd’

Zuinig aan de pomp

De huidige Honda waar Bart op doelt, is een 60 pk, die achter zijn Alumacraft Navigator hangt. “Met zijn 2,31m is het een brede boot, en ik kan dus wel wat power achterop gebruiken. De 60 pk van Honda heeft een goed koppel onderin en is bij een laag toerental dus heel sterk, zodat de boot makkelijk in plané komt, het lijkt dan ook eerder een 70 dan een 60 pk; hij is erg krachtig, ik ga er op topsnelheid zo’n 50 kilometer per uur mee. Meer pk’s heb ik ook niet nodig: daar is niet tegenaan te tanken. Deze Honda is perfect: goed zuinig en dat heb ik ook wel nodig, zo vaak als ik ermee uitvaar. Ik let daarbij trouwens ook wel op de benzine die ik tank: ik kies voor de beste kwaliteit, die met een hoog octaangehalte. Dat kost een paar centen meer, maar de motor blijft er beter van en hij loopt gewoon echt lekkerder.”

Uitstapje

Is het dan al twintig jaar alleen maar Honda wat de klok slaat? “Nee, ik heb één keer een uitstapje gemaakt naar een ander merk. Dat was een 15 pk. Maar als je met oordoppen in op de boot moet zitten omdat ‘ie zo’n lawaai maakt, ben je er snel klaar mee. Sindsdien weet ik: ik zal altijd terugkeren naar Honda. Dat heb ik dan ook gelijk gedaan: ik heb nog een BF25 en BF50 gehad en nu dus deze 60. Het is gewoon een goede motor, in elk detail. Zeggen dat ‘ie betrouwbaar is, dekt voor mij de lading niet eens. Hij betekent voor mij veel meer dan dat. Zonder deze motor is het niet mijn boot. Je moet er volledig van op aan kunnen, en dat voel ik hierbij.”